Toernooireglement Beach en informatie

 1. Het Uniserver Beachhandbaltoernooi start op maandag 10 juni 2019  met de eerste wedstrijd om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De teams worden verzocht 15 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig te zijn.
 2. Alle teams moeten zich bij aankomst melden bij het toernooisecretariaat, dit bevindt zich bij strandpaviljoen Hargen op het strand van Hargen aan Zee.
  Het adres:
  Hargerstrandweg 1
  1871 GZ Schoorl
  (volg borden Hargen aan Zee bij rotonde Camperduin
  Parkeren op parkeerterrein Hargen aan Zee
 3. De tijdsduur van een wedstrijd bedraagt 2 keer 10 minuten, de wisseling van de speelhelft is hierbij inbegrepen. Het wisselsignaal is gelijk het begin van de tweede helft.
 4. Begin-, wissel- en eindsignaal worden door het toernooisecretariaat gegeven. Het eindsignaal is het beginsignaal voor de volgende wedstrijd. Het centraal gegeven eindsignaal is beslissend voor het wel of niet meetellen van een doelpunt.
 5. De teams moeten 3 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn bij het betreffende speelveld.
 6. Bij het te laat verschijnen bij de wedstrijden is de wedstrijd reglementair verloren met 2-0 of 0-2.
 7. Beslissingen van de scheidsrechters zijn bindend. 
 8. Wij verwachten dat spelers/speelsters zich op een sportieve manier gedragen. Mocht het toch voorkomen dat er een uitsluiting heeft plaatsgevonden dan moet de speler/speelster zich melden bij de toernooileiding.
 9. Spelen twee teams met dezelfde clubkleuren tegen elkaar dan moet het ‘uitspelende’ team voor een ander kleur shirt zorgen.
 10. Bij gelijke stand eindigen in een poule wordt er een shoot out gespeeld.  
 11. De organisatie neemt geen enkele verantwoording ten aanzien van verwondingen, ongevallen, beschadigingen en/of verlies van eigendommen. Er is een EHBO-post aanwezig in een tent naast het strandpaviljoen.
 12. De prijsuitreiking zal binnen 30 minuten na de laatst gespeelde wedstrijd plaatsvinden. Verzoeken om eerder de prijzen te overhandigen zullen niet worden gehonoreerd. In principe sturen we de prijzen niet op naar de verenigingen. Indien dit voor een uitzondering wel zal moeten gebeuren zal dit gedaan worden op kosten van die vereniging en niet op kosten van hv Berdos.
 13. Het toernooi zal volgens de op dit moment geldende regels van het N.H.V. worden gespeeld. Zie ook: http://berdos.nl/pinkstertoernooi/regels beachhandbal
  Er geldt een uitzondering met betrekking tot de puntentelling. Wanneer teams de eerste/tweede helft gelijk spelen, is de andere helft beslissend. Wanneer de andere helft één van beide teams wint zal er een uitslag van 2-0 of 0-2 voor dat team gelden. Wanneer de andere helft weer in gelijk spel eindigt zal er een uitslag van 1-1 gelden. 
 14. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de toernooileiding.
 15. Tijdens het toernooi geldt er een alcoholverbod voor de spelende deelnemers. Wanneer dit verbod geschonden wordt volgt er uitsluiting van de des betreffende speler.

Belangrijk om te weten

 1. D-jeugd speelt gemengd op hetzelfde formaat veld als het veld van de senioren. 
 2. Op het strand zijn geen ruimtes aanwezig waar u zich kan omkleden. Na het toernooi kunt u gebruik maken van de douches van Hv Berdos in Bergen.
 3. De toiletten worden zo goed mogelijk schoongehouden, treft u ander aan meld dit dan bij onze toernooi commissie. Wij gaan er dan voor zorgen dat de ongemakken verholpen worden. 
 4. Wij beroepen de mensen op een sportieve houding. Indien er onbehoorlijk gedrag vertoond wordt zal de commissie met passende maatregelen komen. 
 5. Het bestuur van Hv Berdos stelt zich niet aansprakelijk voor het niet doorgaan van het toernooi, om welke reden dan ook.
 6. Van het in dit blad geplaatste reglement zal niet worden afgeweken, de toernooileiding heeft altijd het laatste beslissende woord.
 7. Bij het niet op komen dagen van een team wordt de einduitslag 2-0 c.q. 0-2 in het voordeel van het aanwezige team. Als beide teams niet op komen dagen zal de einduitslag 0-0 worden, dit in verband met de standenverwerking.
 8. Wij verzoeken iedereen het afval in vuilniszakken en in de kliko’s te doen.
 9. De prijsuitreiking vindt plaats ± 30 minuten na de laatst gespeelde wedstrijd. Voor elke eerste plaats per poule is er een prijs. 
 10. Er is een EHBO-post aanwezig bij het strandpaviljoen.  LET OP: vorig jaar lagen er veel schelpen op en rondom de velden, houdt hier rekening mee en draagt eventueel sokken.
 11. Het toernooi wordt gehouden bij Strandpaviljoen Hargen.
 12. Het programma en de poule-indeling vindt u op de site, let op: het schema is onder voorbehoud.
 13. Parkeren kan op het parkeerterrein bij Hargen aan Zee. In Hargen aan Zee geldt een parkeertarief van €6.00 per dag/ €1.90 per uur. Let op: contact, pin of via Parkeer app betalen. Vanaf het parkeerterrein kunt u het strand goed bereiken, u loopt slechts 200 meter over een verharde afgang. Op het terrein kunt u contant betalen bij de diverse de automaten en via de Parkmobile app. Er is één automaat voor pin gebruik, deze vindt u bij de houten gebouwen aan het begin van het parkeerterrein.
  Oplaadpunt / Vrij parkeren Elektrische auto’s mogen het hele jaar door op de aangewezen parkeerplekken gratis parkeren. Het opladen is niet gratis, dit gebeurt met een oplaadpas. U kunt op de volgende manieren betalen:
  *Parkeer App mobile telefoon
  *PIN
  *Contant